BLOX4

BLOX4BLOX4® lindrar vid torr och kliande näsa samt vid allergiska näsbesvär orsakade av pollen- och kvalsterallergi1-3. Framtagen av svenska läkare/allergiforskare för ett nordiskt behov. Verkar omedelbart och varar i flera timmar. Kompositionen av BLOX4® är formulerad för att likna miljön i näsans slemhinna så mycket som möjligt, och genom detta understödja kroppens egen förmåga att reparera torra och spruckna nässlemhinnor.

BLOX4® är inte en olja, vilken traditionellt har använts bland annat för att smörja torra näsor, utan en mikroemulsion. Mikroemulsionen sprider sig snabbt över näsans slemhinna och ger en behaglig känsla då den liknar kroppens egna miljö. Utöver de smörjande egenskaperna i BLOX4® blockeras allergiframkallande ämnen från att nå och verka på nässlemhinnan, därigenom kan en allergisk reaktion förhindras. BLOX4® innehåller ingen aktiv substans och inga konserveringsmedel och kan därför ses som ett skonsamt val för kroppen.

BLOX4 återförsäljare

Varför välja BLOX4®?
Torr NäsaBLOX4® är framtagen i Sverige av läkare och allergiforskare med åtanke på de nordiska behoven såsom höga pollenhalter och torr luft. Kompositionen i BLOX4® är framtagen för att verka skyddande och mjukgörande på näsans slemhinna, samtidigt som den blockerar allergener att nå näsan och ge allergiska reaktioner.

Varför en mikroemulsion?
Mikroemulsionen har egenskaper som är gynnsamma för att lindra problem med torr näsa. Till skillnad från olja som är hydrofobt (flyr vatten) är mikroemulsionen i BLOX4® hydrofil (blandar sig med vatten).

Detta innebär att BLOX4® strävar efter att sprida sig över näsans slemhinna, vilken till störst del består av just vatten (cirka 95%).

Hur fungerar BLOX4®?
BLOX4®  ger ett fysiskt skydd av nässlemhinnan genom en mikroemulsion som skyddar nässlemhinnan.

Var kan jag köpa BLOX4®?
Du hittar BLOX4® i allergihyllan hos Apotek Hjärtat ICA, Apoteksgruppen, Lloyds samt hos utvalda Apoteket AB.

Hur snabbt verkar BLOX4® och hur länge räcker skyddet?
Direkt efter användning av BLOX4® sprids den skyddande mikroemulsionen på nässlemhinnan och redan efter någon minut är skyddet maximalt. Vanligtvis varar skyddet i upp till 5-6 timmar dagtid och upp till 12 timmar nattetid.

Vem har tagit fram BLOX4®?
BLOX4® har utvecklats och patenterats av svenska läkare/allergiforskare.

Hur kan BLOX4® kombineras med läkemedel?
Då BLOX4® verkar som en skyddande hinna ska eventuella läkemedel som tas i näsan tas innan BLOX4®, annars riskerar effekten av dessa läkemedel utebli. Vi rekommenderar att andra nasala behandlingar med aktiv substans intas  30 minuters  innan behandling med BLOX4® .

Vem kan använda BLOX4®?
Vuxna och barn över 6 år. Läs bipacksedeln innan användning.

Kan gravida och ammande kvinnor använda BLOX4®?
Ja, produkten innehåller inga aktiva substanser.

Sidan uppdaterades 2016-01-11

Produktinformation

BLOX4® är en medicinteknisk produkt klass 1. Läs alltid bipacksedeln före användning. Hjälp oss att bli bättre! Besvara 4 enkla frågor om BLOX4®, klicka här.